Wat is hypnose 

Het is een aangename rustige en ontspannen toestand van lichaam en geest.
 Een toestand waarbij alles wordt waargenomen en er toch een directe toegang is naar het onderbewuste.
 In deze toestand die we hypnose noemen, is er de mogelijkheid om het onderbewustzijn, 
 de denkbeelden, overtuigingen en emoties die ongewenst zijn, om te zetten in een gewenste vorm. 

De directe toegang tot het onderbewuste is een zegen.
 Het scheelt een lang traject om met ons bewustzijn door te zetten, afzien en uiteindelijk toch te stoppen.
 
 Want hoewel je op eigen wilskracht soms iets snel kunt bereiken lukt dat met projecten die langere tijd in beslag nemen vaak niet.
 Op de achtergrond is er namelijk altijd nog steeds dat stemmetje dat je dan toch een sigaret laat pakken, je wijs maakt dat je dat ene koekje wel kunt nemen of wat je ook doet je toch niet goed genoeg zal zijn. Een emotionele blokkade die in de weg zit, een visuele cirkel waar je zelf niet uit komt en dit bewust heel goed weet maar wat je alleen niet kunt veranderen.
 Dat stemmetje komt uit je onderbewustzijn. 
 Het is de uitdrukking van het negatieve denkbeeld, de negatieve overtuiging of emotie die je nog diep in je hebt.
 
 Met hypnose verander je dat waardoor er een ondersteunende, krachtige en energieke beweging ontstaat richting het doel wat je wilt bereiken. 

Emoties die angsten en pijn veroorzaken, vinden hun ontstaan in het onderbewustzijn. Wist je dat bijvoorbeeld 60% van alle ziekten een psychische oorzaak heeft. Het ligt dan ook voor de hand om het probleem daar op te lossen waar het ontstaan is. 

Waar psychologen en gedragstherapeuten werken op een bewust niveau, werken directe hypnotherapeuten met het onderbewustzijn. Problemen worden niet alleen bij de wortel aangepakt, het werkt ook nog eens zeer effectief en efficiënt vaak al in enkele sessie. Hypnose kent een groot toepassingsgebied en is uitermate geschikt voor verbeteringen op zowel fysiek als mentaal niveau. Van stressmanagement tot prestatieverbetering en van angstreductie tot pijnbehandelingen; hypnose biedt snelle en blijvende resultaten! 

We kunnen het goed vergelijken met een computer. De harde schijf is je onderbewustzijn.
 Daarop ligt alles vast over jezelf, het bepaalt hoe je leeft.
 Dat zijn als het ware programma's die op de achtergrond draaien.
 Door eenvoudig weg een deel van de programmering te wijzigen, verander je het gedrag    emotie ervaring.
 
 Met hypnose krijg je rechtstreeks toegang tot de harde schijf tot het onderbewustzijn. 

Hypnose is helemaal niet eng of zelfs spannend. Het is een trance die je zelf vaak opwekt, in het dagelijkse leven zoals; diep verzonken in een boek of tv programma,  op de automatische piloot auto rijden, waarna je denkt, ben ik hier al. Het is een staat die je zelf creëert. 


 Voor het ondergaan van een hypnose sessie zijn er 2 dingen belangrijk: 

1  De sterke wens om iets te willen veranderen in je leven met behulp van hypnose!
 2  En vertrouwen in je hypnose therapeut .
 
 
 

Wat is hypnose niet 

 

Hypnose roept vaak associaties op van een toneel hypnotiseur, die mensen spectaculaire dingen laat doen zonder dat ze daar controle over hebben of het zich later kunnen herinneren. Hierdoor denken mensen dat ze in hypnose hun wil verliezen. Dit is onjuist.      

 

Laten we even eerlijk zijn: de meeste hypnose shows zijn veel show en weinig hypnose. Hypnotiseurs gebruiken allerlei trucs gekke handbewegingen en rare stemintonaties zijn geen uitzondering en dat geeft veel mensen het idee dat hypnose een soort toverkunst is. Dat is erg jammer: de hypnotiseurs die in shows zoveel trucs en manipulatie gebruiken, verpesten het een beetje voor de rest. Ze geven hypnose een slecht imago en doen veel mensen vergeten waar het eigenlijk om gaat. 

 

Een therapeut laat een cliënt niets tegen zijn of haar eigen wil doen. De cliënt is zich tijdens de trance wel degelijk bewust van wat er gebeurt en kan de suggesties van de therapeut in trance gebruiken om zijn geest te ontspannen en zich zo beter te voelen en te kunnen denken. 

 

 

Waarom hypnose direct werkt 

Emoties die angsten en pijn veroorzaken, vinden hun ontstaan in het onderbewustzijn. Wist je dat bijvoorbeeld 60%van alle ziekten een psychische oorzaak heeft. Het ligt dan ook voor de hand om het probleem daar op te lossen waar het ontstaan is. 

Waar psychologen en gedragstherapeuten werken op een bewust niveau, werken directe hypnotherapeuten met het onderbewustzijn. Problemen worden niet alleen bij de wortel aangepakt, het werkt ook nog eens zeer effectief en efficiënt vaak al in één sessie. Hypnose kent een groot toepassingsgebied en is uitermate geschikt voor verbeteringen op zowel fysiek als mentaal niveau. Van stressmanagement tot prestatieverbetering en van angstreductie tot pijnbehandelingen; hypnose biedt snelle en blijvende resultaten! 

 


Change Hypnose Praktijk Jij kan jouw eigen ''Change'' maken!