De dag nadat alles veranderde


30 juni 2015 daar sta ik dan met een doosje vol met persoonlijke bezittingen, op de stoep van mijn voormalige werkgever. Na 16 jaar trouwe dienst zit het erop, de klip zit op de deur de crisis was toch een maatje te  groot voor wat wij als drogisterij aan konden.

En daar ging ik, de wereld aan mijn voeten elke weg was mogelijk  maar welke paste nu het beste bij mij..  Omdat alles mogelijk was heb ik hulp gevraagd van iemand die al wat verder  op de weg was.  Eigenlijk een  soort tom tom, ik moest zelf het doel bepalen alleen werd me de route een klein beetje aan gegeven of bij gestuurd.  Alleen had deze tom tom al lang geleden een laatste update gehad en daardoor verdwaalde ik , kwam op paadjes  die meer kronkelde , die minder mooi geasfalteerd waren  en wel eens een flinke  kuil in de weg zat.  En hierdoor moest ik op mijn eigen stuurmanskunst gaan vertrouwen.  En net voordat ik dacht weer bij de doorgaande weg te zijn, moest ik nog een heuvel over .  Maar boven op die heuvel was het uitzicht prachtig, vanuit  daar kon je heel ver kijken veel verder als dat je op de doorgaande weg bleef. De wereld  zag er van daaruit veel anders uit waarom had niemand mij dit nog verteld?

En daar boven op de heuvel  wist ik welke route ik ging nemen, niet meer de doorgaande weg  maar juist die over kronkelde paadjes ging .Die paadjes waar nog weinig over gelopen was  en dit was  spannend! Wie was ik om mijn voetstappen op die paadjes achter te laten.  Maar als je vaker over deze  paadje loopt worden je voetstappen duidelijker,  zichtbaarder, zekerder  en je gaat bewust je afdruk achterlaten.  

En zo ontstond mijn eigen pad, mijn eigen hypnose praktijk.  Hoe leuk is het om je eigen pad te bewandelen met iets wat ik altijd al graag deed, mensen informeren, adviseren en helpen.

Doordat ik al met veel verschillende mensen mee heb mogen wandelen kwam ik er achter dat het onderbewust zijn ook zijn eigen pad kiest en dat de gebaande paden niet altijd de oplossing zijn voor overgewicht. Soms moeten  “emoties” eerst  hun eigen plekje krijgen. En als dit gebeurt  gaat het afvallen vanzelf. Hoe gaaf is dat om van de gebaande paden af te gaan, vertrouwen op je eigen stuurmanskunst, af en toe een kronkeltje maken, je eigen pad kiezen hoe mooi is dat? 

Dit had ik niet kunnen bedenken toen ik daar met mijn doosje vol persoonlijke bezittingen op de stoep stond.     

 
 

Begin met je eigen stappen te zetten. Als je elke dag een stapje zet, zijn het er aan het einde van de week al heel veel  en na een maand is je paadje al zichtbaar. En daarna hoef je alleen nog maar de voetstappen te volgen. 


Als je mij zou kennen zou je weten dat

·         Ik praktisch ben, nuchter, zeker niet zweverig en ik bekijk de dingen graag met humor.

·         Ik een echte beelddenker ben en daardoor vaak de grootste lol kan hebben.

·         Ik altijd anta flu dropmint  bij me heb.

·         Ik al bijna  mijn hele leven paard rijd. 

·         Je me beter niet ‘s nachts  wakker kunt maken

·         Een hekel heb aan te laat komen en aan te laatkomers.  

·         Ik best lang kan twijfelen, behalve als ik het voel dat het bij me past, is er geen twijfel.

·         Heel goed kan omdenken.

·         Ik een echte doener ben, als ik verandering wil begin ik direct.

·         Ik jeuk krijg van smoesje en uitslag van liegen.

·         Ik plaats vervangende  trots heb, als klanten hun afdrukken zien.

·         Anderen zeggen over mij dat ik gezellig, eerlijk, spontaan, energiek, meelevend,                                    meedenkend ben, sta voor wat ik denk en zeg  en soms stik eigenwijs kan zijn, 
          maar ja eigenwijs is ook wijs.

 

                   
Durf jij jouw pad met mij te bewandelen?